Acceptatie grond

 

Bij werkzaamheden in de tuin of bij bouwwerkzaamheden komt vaak grond vrij.
Wat kunt u doen met deze overtollige grond?
De grondbank van Hendrickx-Horn heeft daar een aantal opties voor.


Inname grond met indicatief onderzoek of bodemkwaliteitskaart

Wij nemen grond in (ook zonder bodemonderzoek) op basis van de bodemkwaliteitskaart of met grondanalyses.


Inname grond met partijkeuring (AP04)

Wij accepteren grond met partijkeuring (klasse landbouw/ natuur, wonen, industrie) voor tijdelijke opslag of rechtstreekse verwerking in projecten elders. Tevens beschikken wij over een aantal eigen projectlocaties in de regio waar klasse wonen en industrie grond (na toepassingsmelding) rechtstreeks kan worden toegepast.


Inname grond besmet met exoten zoals Japanse duizendknoop

Wij accepteren conform specifieke voorwaarden grond besmet met Japanse duizendknoop (milieuhygiƫnisch t/m klasse industrie). Het betreft een toepassingslocatie waar de partijen grond een definitieve toepassing krijgen in een diepere ondergrond waarbij de Japanse duizendknoop geen groeikans meer heeft en daarmee volledig bestreden wordt.


Wat is een grondbank?

Hendrickx-Horn is BRL 9335 gecertificeerd voor het samenvoegen, beheren en afzetten van (schone) partijen grond.

Grond kan in veel gevallen worden aangeleverd met de beperkte voorinformatie zoals de bodemkwaliteitskaart of een verkennend bodemonderzoek. Conform BRL 9335-1 wordt de indicatieve kwaliteit van de grond bepaald.

Alvorens aanlevering dient contact opgenomen te worden i.v.m. vooracceptatie en het aanmaken van een afvalstroomnummer en depotruimte.

Alle bodemonderzoeksgegevens die beschikbaar zijn worden beoordeeld en er wordt een passende aanbieding voor u gedaan.

Klanten van onze grondbank zijn zowel bedrijven, overheden als particulieren. Wenst u ondersteuning bij de afzet van uw grond, het zoeken van een geschikte afzetlocatie voor uw partijen grond binnen de regio? Neem dan contact met ons op!

Contactpersoon: Joeri Graef - 0655872778 - Joeri@hendrickx-horn.nl

Offerte aanvragen


Viewer bodemkwaliteit:

De gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben deze viewer gezamenlijk laten maken. Hij is bedoeld om u te ondersteunen bij het zoeken naar geschikte grondtoepassingslocaties binnen noord- en midden Limburg van partijen grond, die mogelijk op een andere plek in Noord- en midden Limburg worden ontgraven.

Aan deze viewer kunnen geen rechten worden ontleend. De viewer is enkel bedoeld als ondersteuning. Mochten er (onbedoelde) verschillen zijn tussen de viewer en de Nota bodembeheer Limburg Noord 2020-2029, dan is de nota altijd leidend.

Geoweb viewer bodemkwalteitskaart Limburg- Noord:

 Bekijken

 

Nota bodembeheer Limburg - Noord

   Bekijken

 

                                                                     

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.